Helmen

Een helm is van groot belang voor jouw rijcomfort en de benodigde bescherming op de motor, maar een helm bevat ook veel inhoud. Want hoe weet je of deze goed is? Waar moet je op letten? Laten we beginnen bij het begin. Een helm is simpel gezegd niet meer dan een hoofddeksel, maar dit hoofddeksel biedt wel goede bescherming als je onverhoopt een schuiver maakt. Bij Motorkledingstore hebben we een zeer uitgebreid assortiment met verschillende toebehoren en de benodigde toebehoren. Lees snel verder.

Wat is er belangrijk bij een helm?

Er zijn verschillende onderdelen van belang bij een motorhelm. Allereerst natuurlijk de pasvorm van het hoofddeksel zelf. Tijdens het rijden is het ook belangrijk dat je goed kunt zien. Een vizier dat perfect aansluit bij de vorm van jouw helm, mag daarom ook niet ontbreken. Als je graag in groepsverband rijdt of met een passagier zijn eventuele communicatiemiddelen ook bevorderend voor het rijgemak. Je kunt dan onderling gemakkelijk met elkaar communiceren zonder continu de rit te pauzeren. Daarnaast zijn er ook nog accessoires zoals gehoorbescherming, een motorbril en helmmutsen die het rijcomfort kunnen bevorderen.

De juiste pasvorm

Het is erg belangrijk dat jouw helm de juiste pasvorm heeft. Al is je helm nog zo goed, als hij niet past gaat er een hoop van de daadwerkelijke bescherming verloren. Een model die goed past, zit niet alleen comfortabel, hij is ook veiliger. Een helm die irriteert rondom het hoofd zorgt voor concentratieverlies en dat komt jouw rijvaardigheid niet ten goede. Daarnaast is een te losse helm ook niet de oplossing omdat deze niet de benodigde bescherming biedt. Ook windgeruis is een groot nadeel hiervan. De juiste pasvorm knelt niet en beweegt ook niet losjes om je hoofd. Door gebruik gaat je helm altijd iets ruimer zitten.

Neem een kijkje tussen ons ruime aanbod helmen

Ben jij op zoek naar een geschikte helm of eventuele toebehoren? Dan ben je bij motorkledingstore aan het juiste adres. Wij hebben een collectie met meer dan 600 verschillende motorhelmen. De modellen zijn gecategoriseerd aan de hand van de verschillende helmstijlen. Daarnaast zijn al onze varianten voorzien van de ECE 22.05 of ECE 22.06 normering. Dit betekent dat de helmen voldoen aan alle kwaliteitseisen op het gebied van bescherming. Wil je graag meer informatie over onze producten of andere accessoires? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Uiteraard ben je ook zeven dagen per week welkom in één van onze winkels in Apeldoorn, Breda, Capelle aan de IJssel, Eindhoven of Vianen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik een helm gebruiken?

De levensduur van een helm is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de gebruiksfrequentie vaak een grote rol. Gemiddeld ligt de levensduur op ongeveer 5 tot 7 jaar tijd. Dit is vanaf het moment dat de helm geproduceerd is, dus niet vanaf het eerste gebruiksmoment. De gebruikte materialen kunnen slijten en uitharden. Goed onderhoud en een donkere opslagplek werken bevorderend voor de levensduur.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een helm?

Bij de aanschaf van een helm is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Allereerst staat de benodigde bescherming voorop. De juiste bescherming wordt gegarandeerd door een goede pasvorm. Meet altijd vooraf je hoofd voordat je een helm gaat aanschaffen. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat de bescherming kwalitatief hoogstaand is. Controleer altijd of de helm voldoet aan de ECE 22.05 of ECE 22.06 normering. Tot slot wil je natuurlijk dat je helm aansluit bij jouw rijstijl. 

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.