Enduro helmen

Ben je in het bezit van een mooie Enduro of allroad motor? Dan ben je natuurlijk ook op zoek naar een bijpassende motorhelm. Bij Motorkledingstore.nl vind je in dit segment een breed scala aan verschillende helmen, met ieder hun eigen specificaties. Neem dus gauw een kijkje op onze website.

1-3 van 3 producten
Foto: Shoei
-30%
Tijdelijk uitverkocht
Foto: Hornet ADV
Shoei

Hornet ADV

€ 569,-

€ 397,99

Foto: IXS
-31%
Tijdelijk uitverkocht
Foto: Enduro 208 1.0 Motorhelm
IXS

Enduro 208 1.0 Motorhelm

€ 139,95

€ 96,99

Foto: IXS
-31%
Tijdelijk uitverkocht
Foto: Enduro Helm 208 2.0
IXS

Enduro Helm 208 2.0

€ 159,95

€ 110,99

Wat is een Enduro helm?

Een Enduro helm kun je eigenlijk zien als het beste van twee werelden. Moet je over een provinciale weg of snelweg om wat tijd te winnen, of is het weer wat kouder en wil je geen kou vatten? Dan zijn Enduro helmen uitgerust met een vizier wat je dicht kunt doen. Net zoals je gewend bent van een integraal helm of systeemhelm.

Voorzien van een helmklep en kinbar

Daarnaast is een Enduro helm voorzien van een helmklep en kinbar. Door de grote kinbar stroomt er meer lucht naar de rijder. Dit biedt een groot voordeel op het gebied van comfort en prestaties. Een Enduro helm biedt ook meer zicht ten opzichte van andere exemplaren. Door het grotere gezichtsveld kan de rijder beter anticiperen op de verraderlijke omstandigheden van het offroad rijden.

Verschillende configuraties met Enduro helmen

Bij een Enduro helmen kan zowel de helmklep als het vizier worden gedemonteerd. De standaard configuratie is met het vizier en helmklep gemonteerd. Dit is geschikt voor avonturiers en Enduro rijders die zowel over straat als over zandpaden willen rijden. Het vizier zorgt voor een breed gezichtsveld en de helmklep is ideaal voor het gebruik op offroad stukken.

Voor gebruik op het circuit of op straat

Een andere configuratie van een Enduro helm is puur voor straatgebruik. Rijden op de weg gaat vaak met veel hogere snelheden. Bij snelheden boven de 100 kilometer per uur wordt het dragen van een helmklep minder comfortabel. Deze vangt namelijk veel wind en maakt veel geluid. Door de helmklep te demonteren heeft de helm verbeterde aerodynamische eigenschappen. De laatste configuratie is gericht op motorcrossers en competitieve Enduro rijders. Hierbij is het vizier verwijderd en wordt een crossbril in de opening geplaatst. Hierdoor heb je meer ventilatie en meer verkoeling.

Kleding en accessoires om je uitrusting compleet te maken

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je helemaal niet op zoek bent naar een helm maar naar een ander accessoire om tijdens het motorrijden te kunnen gebruiken. Ook dan zit je bij Motorkledingstore.nl goed. Wij hebben namelijk ook een ruim assortiment aan zijn de grootste en meest complete motorkledingwinkel.

Ben je niet helemaal zeker van je keuze, wil je graag persoonlijk advies of een look en feel voordat je tot aankoop overgaat? Kom dan lang bij één van onze vestigingen. Onze medewerkers staan voor je klaar en weten als geen ander uitleg over Enduro helmen te geven.

Neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels

Heb je op onze website de helm van je dromen gezien maar twijfel je of deze wel bij je past? Kom dan gerust langs in één van onze filialen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons via mail, chat of telefonisch bereiken.

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.