Scooterhelmen

8 producten

Voorkom hoofdletsel na een ongeval en draag een scooterhelm op je scooter of snorfiets. Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een goedgekeurde helm te dragen op scooters in Nederland. Bij MotorkledingStore scoor je ECE-gekeurde helmen voor scooters, snorfietsen en brommers. Ontdek ons assortiment!

Foto: Shark
-30%
Foto: Street Drak Blank Mat
Shark

Street Drak Blank Mat

€ 249,99

€ 174,99

Foto: SMK
Foto: RETRO JET
SMK

RETRO JET

€ 89,95

Foto: SMK
-31%
Tijdelijk uitverkocht
Foto: Retro Jet Seven
SMK

Retro Jet Seven

€ 99,95

€ 69,-

Foto: LS2
-9%
Foto: FF325 Strobe
LS2

FF325 Strobe

€ 129,-

€ 116,99

Foto: Origine
Foto: Sprint
Origine

Sprint

€ 179,95

Foto: LS2
-9%
Foto: OF562 Airflow
LS2

OF562 Airflow

€ 79,-

€ 71,99

Foto: Held
Foto: Black Bob
Held

Black Bob

€ 99,95

Foto: Roof
-30%
Foto: Boxer V8
Roof

Boxer V8

€ 399,-

€ 278,99

Scooterhelm kopen, waar moet ik op letten?

Voordat je een scooterhelm gaat kopen, is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over het type dat je nodig hebt en de stijl die het beste bij je past. Denk na over de volgende aspecten:

· Type: bepaal welke helm type het beste bij je wensen past. Je hebt hierbij keuze uit diverse helmsoorten:

o Jethelm: deze modellen hebben geen kinstuk

o Integraalhelm: deze heeft een gesloten helmschaal

o Systeemhelm: dit type is een combinatie van een jet- en integraalhelm, dankzij het opklapbare kinstuk

· Het gebruiksdoeleinde: wat voor type scooterrijder ben je? Rijd je bijvoorbeeld alleen voor korte ritten naar de stad? Dan is een jethelm een goede keuze. Als je dagelijks woon-werkverkeer rijdt of langere afstanden, kies dan voor een integraalhelm.

· Juiste maat: een scooterhelm kopen met de juiste maat is enorm belangrijk voor je eigen veiligheid en het draagcomfort. Te veel of te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal van de helm kan irriteren.

· De uitstraling: het is slim om pas nadat je alle praktische aspecten van de scooterhelm hebt bekeken, na te denken over de uitstraling van de helm voor je scooter. Ga je voor stoer zwart? Of juist een dames scooterhelm?

Helm scooter voorzien van ECE-keurmerk

Bij ons koop je scooterhelmen die voorzien zijn van het ECE-keurmerk. Dit is een kwaliteitskeurmerk dat alleen gegeven wordt aan helmen voor scooters die voldoen aan de strenge veiligheid- en kwaliteitseisen. Alle modellen hebben tests doorstaan, zoals schokbestendigheid, slijtage en de stevigheid van de helm. Je weet dus zeker dat je kwaliteit koopt. Bovendien mag deze helm voor de scooter op alle Europese wegen gedragen worden!

Ook geschikt voor brommers en snorfietsen

Naast de scooter en motor zijn onze helmen ook geschikt voor helmplicht scooters die vanaf januari 2023 geldt. Het maakt dus niet uit of je scooter, motor, snorfiets of brommer rijdt: met onze scooterhelmen stap jij altijd veilig en beschermd de weg op.

Scooterhelm voor dames en heren

Ons assortiment biedt stevige scooterhelmen voor dames en heren. Je hebt hierbij keuze uit diverse modellen en kleuren. Een degelijke brommerhelm, scooterhelm of snorfiets helm is van groot belang voor een veilige rit. Gelukkig hoeft hier niet per se een groot prijskaartje aan te hangen. We bieden helmen in verschillende prijsklassen aan. Er is voor elke scooterrijder vast een passend model te vinden. Inboeten op comfort en kwaliteit doe je in ieder geval niet!

Bestellen bij MotorkledingStore

Heb je aan de hand van onze tips al een keuze gemaakt voor een geschikte helm voor de scooter? Bestel ‘m dan eenvoudig via onze webshop. Onze voorraad is groot, dus grote kans dat je jouw helm snel in huis hebt.

Of kom passen in onze winkels

Is dit de eerste helm die je koopt? We begrijpen heel goed dat je dan misschien liever eerst verschillende exemplaren wilt passen, voordat je overgaat tot aankoop. Stap gerust binnen bij een van onze winkels en laat je adviseren door ons team van specialisten. Wij rijden zelf ook motor, scooter, brommer of snorfiets: wij spreken dus uit ervaring als we zeggen dat we precies weten waar je naar op zoek bent.

Veelgestelde vragen

Is de helmplicht definitief?

Ja! Vanaf 1 januari 2023 is de helmplicht ingegaan. Het is het verplicht voor alle snorfietsers om een goedgekeurde helm te dragen. Door een helm te dragen voorkom of verminder je de kans op ernstig hoofdletsel bij een ongeval. Niet alleen de bestuurder, maar ook passagiers zijn verplicht een snorfiets helm te dragen. Er zijn geen uitzonderingen mogelijk op de helmplicht.

Welke helm voor op de snorfiets?

Als je op een snorfiets stapt, is het verplicht om een goedgekeurde scooterhelm te dragen. Hiermee bedoelen we brommerhelmen die ECE-gekeurd (ECE-05 of ECE-06) zijn of speedpedelec-helmen NTA-8776. De scooterhelmen uit de collectie van MotorkledingStore voldoen aan deze eisen.

Wat kost een helm voor een scooter?

Ons assortiment heeft scooterhelmen in allerlei prijsklassen. Je koopt bij ons al een helm voor de scooter vanaf €39,-. Er zijn echter ook duurdere modellen te koop. Helmen met een hoger prijskaartje zijn wat luxer uitgevoerd. Lees daarom altijd goed de beschrijving door. Hierin staan alle specificaties beschreven. Zo maak jij met zekerheid de juiste keuze.

Wat als je geen helm draagt op scooter?

Heeft jouw snorfiets zoals een scooter of brommer een blauw nummerbord? Dan ben je verplicht om een helm te dragen. Wie geen helm draagt, riskeert een boete van 100 euro.

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.