MX kleding

Of je nu een professionele motorcrosser bent of juist graag scheurt in je vrije tijd als hobby, voor elke crosser hebben wij geschikte motorcross kleding van de beste merken uit de branche. Ons uitgebreide assortiment biedt jou optimale bescherming en zit bovendien erg comfortabel. Bestel MX kleding direct via onze webshop!

MX kleding voor alle soorten motorcrossers

Ken je dat gevoel van adrenaline die door je lichaam giert op het moment dat je door de modder scheurt? Dat gevoel van vrijheid is haast niet te evenaren. Maar motorcrossen brengt ook risico’s met zich mee. Crashes gebeuren vaker dan gewenst. Daarom is het belangrijk dat je jezelf beschermt met de juiste MX kleding. Zo geniet je onbezorgd en veilig van je sport. Ons assortiment motorcrosskleding bestaat uit:

Waarom is goede crosskleding belangrijk?

Crosskleding is ontwikkeld om rijders goed te beschermen. Op het gebied van impactbescherming en -demping is er veel veranderd afgelopen jaren. De crosshelmen beschermen naast impact ook rotaties en de laarzen zijn een stuk flexibeler geworden. Al deze verbeteringen dragen bij aan de verhoogde veiligheid van crosskleding. Als kwetsbare rijder moet je kunnen vertrouwen op je uitrusting, zodat je maximaal kunt rijden naar je potentie.

Goede crosskleding bevat daarnaast vaak eigenschappen die de prestaties van rijders verbeteren. Bewegingsvrijheid in de broeken en bodyprotectors en het ventilatiesysteem in de helm zijn hier goede voorbeelden van.

Verplicht om motorcross kleding te dragen op de crossbaan

Tegenwoordig is het zelfs verplicht om beschermende MX kleding te dragen als je de crossbaan op gaat. De verplichte uitrusting van een crossrijder bestaat uit:

  • Een gekeurde helm
  • Crosslaarzen
  • Bodyprotector
  • Motorcross broek
  • Motorcross shirt met lange mouwen
  • Crosshandschoenen

Het wordt daarnaast aanbevolen om ook een crossbril, niergordel en nekbrace te dragen. Dit is echter optioneel.

Groot assortiment online

Wij hebben motorcross kleding voor iedereen. Of je dus op zoek bent naar een crosspak voor heren of een crosspak voor dames, voor pro’s of hobbyisten. Wij hebben het. Ons team bestaat uit liefhebbers van de sport. We spreken dus uit ervaring en weten daarom precies wat jij nodig hebt. Wij kennen alle specificaties en veiligheidsaspecten om jou van het beste advies te voorzien. De duurste kleding hoeft immers niet altijd de beste keuze te zijn.

Jouw complete uitrusting op één plek samenstellen

Smaken verschillen en we stellen allemaal andere eisen aan onze MX kleding. Het belangrijkste is dat je veilig je motor opstapt en dat je helm, kleding en laarzen comfortabel zitten. De merken die wij voeren zijn de beste uit de sport. Op één plek kun je je complete outfit samenstellen en rekening houden met je niveau, tak van de motorcross en je budget.

Direct bestellen via onze webshop

Neem rustig de tijd om onze motorcross kleding voor motorcrossers te bekijken. Bestellen doe je eenvoudig online. Binnen enkele klikken is je nieuwe MX broek, MX shirt of MX jas besteld. Net zoals in onze webshop is het assortiment in onze winkels groot. Wil je liever eerst een aantal kledingstukken komen passen voordat je de knoop doorhakt? Dan zien we je graag bij één van onze winkels in Breda, Eindhoven, Vianen, Capelle aan den IJssel of Apeldoorn. We zijn 7 dagen per week geopend!

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.