Foto: Motorjeans: Waar moet je op letten?

Motorjeans: Waar moet je op letten?

Door Mees
03-05-2024

Veiligheid motorjeans

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, stijlvolle jeans die ook nog eens bescherming bieden op de motor. Ze zien er mooi uit, beschermen goed en zitten erg comfortabel. Dit maakt het een ideaal item voor de casual motorrijder en daarom is het geen wonder dat ze zo razend populair zijn.


Verschillende niveau's van bescherming:

Onder de motorjeans wordt de bescherming, net als bij andere motorkleding, aangegeven met drie niveaus, namelijk A, AA en AAA, maar wat is hier het verschil tussen?


A: Bij niveau A is de jeans slijtvast en krijg je er level 1 knieprotectoren bij.

AA: Bij dit niveau is de stof nog wat slijtvaster en krijg je er level 1 knie- en heupprotectoren bij.

AAA: Het best beschermende niveau onder de motorjeans, de stof is nog slijtvaster en je krijgt er level 1 knie- en heupprotectoren bij, dit level is qua bescherming te vergelijken met een leren motorbroek.


Alle standaard geleverde level 1 protectoren zijn te upgraden naar level 2 voor nog meer bescherming!

Verschil tussen confectie jeans en motorjeans

Normale jeans en motorjeans lijken in vele opzichten op elkaar, de pasvorm, maat en de look zijn vergelijkbaar. Het grootste verschil is de bescherming, als er bij confectie jeans warmte en wrijving ontstaat gaat deze stof gelijk kapot, bij motorjeans is een slijtvaste stof, meestal van kevlar, gebruikt om dit te voorkomen. De knie- en heup protectoren bieden een extra laag bescherming bij een val. De stof van de motorjeans kan bijna net zo dun en flexibel zijn als die van een confectie jeans, maar biedt de nodige bescherming om veilig op de motor te stappen.


Waarom kiezen voor motorjeans?

Motorjeans bieden een perfecte mix van stijl, comfort en veiligheid voor motorrijders van alle niveaus. Deze motorbroeken zijn nauwelijks te onderscheiden van normale jeans, niemand zal zien dat je net van de motor stapt. Hierdoor zijn de jeans makkelijk te dragen zowel op als naast de motor. De motorjeans zijn gemaakt om zo comfortabel mogelijk op de motor te zitten door gebruik te maken van stretch en zachte materialen, ook hebben ze eenvoudig onderhoud en zijn ze erg duurzaam, hierdoor zijn motorjeans een veel gemaakte keuze voor motorrijders.


Welke merken motorjeans zijn er?

Motorkledingstore heeft een ruim aanbod motorjeans van verschillende merken. Een aantal van deze merken zijn John Doe, Seca, Motogirl en REV’IT!. Elk van deze merken maakt unieke motorjeans, voor zowel dames als heren. Bekijk ons volledige assortiment motorjeans



Foto: John Doe
Foto: Pioneer Mono Jeans
John Doe

Pioneer Mono Jeans

€ 259,-

Foto: SECA
NIEUW
Foto: Delta One Motorjeans
SECA

Delta One Motorjeans

€ 169,-

Foto: REV'IT!
NIEUW
Foto: Micah TF Motorjeans
REV'IT!

Micah TF Motorjeans

€ 239,99

Foto: MotoGirl
Foto: Moto Girl Legging
MotoGirl

Moto Girl Legging

€ 199,95

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.