Protectie

Protectoren hebben een grote invloed op jouw bescherming. Als motorrijder ben je extra kwetsbaar op de weg en daarom is het dragen van voldoende hoogwaardige protectie essentieel. Hoewel de meeste motorkleding al voorzien is van protectoren, is het dragen van overige bescherming vaak geen overbodige luxe. Motorkledingstore.nl biedt een uitgebreide collectie protectie in allerlei varianten. Zo stap jij veilig en zelfverzekerd de motor op. Bekijk ons aanbod online of kom langs bij onze winkels om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Hoogwaardige protectie kopen voor motorrijders

Zoals we hierboven al vertelden, is alle motorkleding voorzien van protectie. De jassen hebben CE-gekeurde schouder- en elleboogprotectoren en een motorbroek heeft protectoren op de knie. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om je motoroutfit te upgraden door extra protectie toe te voegen. Denk hierbij aan rugprotectie in de jas, zodat je letsel aan de rugwervels voorkomt.

Voorzien van het CE-keurmerk

De producten uit ons assortiment zijn vervaardigd uit sterke en hoogwaardige materialen en afkomstig van de beste fabrikanten. REV’IT! heeft een lijn genaamd SeeSofttm (CE-level 2) en SeeSmartTM (CE-level 1). Alpinestars heeft een collectie Nucleon en Dainese een collectie genaamd Pro-Armor. Hoe veilig een product is, wordt aangegeven met het CE keurmerk. CE-gekeurde protectoren met level 2 bieden ten opzichte van level 1 een betere bescherming.

De soorten motor protectie in ons assortiment

Protectie kom je tegen in allerlei vormen, maten en soorten. Zo vind je in ons assortiment niergordels die je dwingen om rechtop te zitten. Hiermee voorkom je een onderuitgezakte zithouding en rugklachten. Maar ook borst en nek protectie is verkrijgbaar. Bij een val voorover, beschermd zo’n protector je borst. Tegenwoordig zijn airbagvesten ook erg populair. Het vest beschermt de nek, ruggenwervel, buik, borst, ribben en het stuitje en werkt als het ware als een schokdemper bij het raken van de grond. Naast deze soorten protectie, zijn ook losse protectoren, kneebraces en overige protectoren verkrijgbaar. Bij losse protectoren kun je denken aan protectie op de heup, schouder of ellebogen.

Bescherm je meest kwetsbare lichaamsdelen

Om je eigen veiligheid te waarborgen is het dragen van protectie van levensbelang. Het soort protectie is afhankelijk van jou als rijder. Voor recreatief gebruik zijn er andere vormen van bescherming nodig dan bij sportief gebruik. We adviseren om bij sportief gebruik op het circuit losse rugprotectoren te dragen. Kies hierbij een variant met tenminste een CE-level van 1 of 2. Overweeg daarnaast om een borstprotector aan te schaffen. Als je recreatief rijdt dan kunnen extra protectoren op de heup of schouders meer veiligheid en zelfvertrouwen bieden.

Sommige kledingstukken die voorzien zijn van bepaalde geïntegreerde protectoren kunnen later vervangen worden. Ideaal. Je haalt dat stuk er dan eenvoudig uit en vervangt deze voor een nieuwe.

Kom langs bij onze verkooppunten

Je bestelt protectie eenvoudig en snel via onze webshop. Bestellingen van €50 of meer betalen bij ons geen verzendkosten. We hebben een grote voorraad, dus je kunt je bestelling snel bij je thuis verwachten. Heb je echter behoefte aan advies, omdat je niet precies weet wat voor protectie voor jou van toepassing is? Stap dan binnen bij een van onze verkooppunten. Ons team van behulpzame medewerkers komt graag meer te weten over jou als motorrijder en gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossing. We zijn 7 dagen per week geopend!

Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.